Sommarsemester

Sommaren närmar sig som bekant med stormsteg, vilket också innebär att det blivit hög tid att planera sommarens semester och av just den anledningen tänkte vi här komma med några tips på spännande semesteralternativ för sommaren.

Semester i Sverige

Den svenska sommaren är som bekant på många sätt svårslagen. Runt om i landet finns många spännande resmål att upptäcka. Varför till exempel inte ta en tur med husvagnen och semestra på någon av alla de härliga campingplatser som finns från norr till söder.

Utöver det finns ju även en hel del spännande städer att resa till, framför allt vår kära huvudstad Stockholm som bjuder på mycket av det mesta under sommaren.

Med tåg eller bil genom Europa

En klassiker vad gäller sommarsemester är givetvis att ta bilen och ge sig ut på en tur genom Europa. Tyskland, Rivieran, Alperna, ja alternativen på resmål är många. Har man inte möjlighet till någon längre tur fungerar så klart även en bilsemester i Danmark bra.

En annan klassiker är givetvis att tågluffa genom Europa. Ett bra tips är att köpa någon form av så kallat Interrail-kort som gör att man kan åka väldigt mycket till ett förmånligt pris.