Vikten av att sköta om sina skor på bästa sätt

När du unnat dig ett par fina skor med hög kvalitet är det också viktigt att du tar väl hand om dem. Om du vill att de ska hålla länge, det vill säga. Det finns många olika sätt att ta hand om dina skor. Dels beror det på vad du tycker är smidigt, dels på vilken typ av sko du har.

Olika skor kräver olika vård

De klassiska skinnskorna kräver en viss rutin för att hålla sig snygga. Skor i nubuckmaterial kräver en annan. Det är inte bara för att skorna ska vara fina som det är viktigt att sköta om dem. Dina skor kommer även få ett bättre skydd mot väder och slitage och det i sin tur gör att de håller längre.

Faktum är att det är inte bara finskorna som mår bra av lite extra kärlek. Även sneakers eller andra typer av skodon håller längre om du sköter dem väl. Istället för att tvätta skorna i tvättmaskinen eller liknande, kan du använda dig av särskilt framtagna produkter för dina skor.

Det finns en uppsjö olika produkter, borstar och putsdukar på marknaden idag. Du kan ta en titt här och välja de produkter som passar dig och dina skor bäst.