Ta hand om din cykel i vinter

Cykling är en motionsform som ständigt är aktuell. Den är omtyckt av såväl unga som gamla. Som tur är går det idag smidigt att få tag på en bra cykel online hos bland annat Cykloteket.se.

Gör cykeln redo inför vintern

De riktiga cykelentusiasterna ställer inte undan cykeln bara för att snön har kommit. En bra cykel mår inte dåligt av att användas i kallt, snöigt eller regnigt väder. Ta bara hand om din cykel väl. Som cyklist finns det flera saker du kan göra för att ha din cykel redo för vintern.

Du kan byta däcken till dubbdäck för att få bättre grepp. Det går även att sätta starkare lampa på cykeln för att se bättre i vintermörkret. Om du dock väljer att ställa undan cykeln bör du tvätta igenom den, smörja bromsar och kedja för att sedan placera den i garaget eller liknande.

Köp din cykel online

Har du ännu inte köpt en cykel eller behöver du göra en uppgradering så finns idag möjligheten att handla den online. Här är fördelarna många, du kan i din egen takt jämföra modellerna med varandra utan att känna stressen från andra kunder. Dessutom slipper du anpassa din vardag efter en specifik butiks öppettider.