Verktyg alla borde ha

Vissa har alldeles för många verktyg hemma andra har inga alls. Känner man att man vill skära ned på antalet eller helt enkelt köpa sin första uppsättning kommer här en par förslag på sådant som alla borde ha i verktygslådan.

971309-working-tools

Är det något verktyg i listan man funderar på men inte vill lägga ut pengar på direkt kan man alltid se om man kan inte kan hitta någon som är villig att man låna ut sin så kan man prova.

Hammare

Denna säger ju sig själv, alla kan få användning av en hammare oavsett hur ohändig man än råkar vara. Nöjer man sig med en hammare är det bra att se till att den inte är för stor eller för liten, och den borde även kunna dra ut spikar med tillhygget på andra sidan av hammarhuvudet.

Såg

Det kanske inte är varje vecka man faktiskt måste såga något, men när det väl dyker upp är det bäst att ha en bra såg till hands. De japanska handsågarna har blivit väldigt populära på senare tid och av bra anledning, de är väldigt lätthanterliga. Vill man istället ha en motordriven såg är sticksågen ett mycket bra alternativ.

Skruvdragare/borrmaskin

Alla har vi nog stött på en skruv som bara inte vill lossna, men mot en sån här maskin har den ingen chans, och eftersom man lika enkelt kan borra hål som att skruva fast eller löst en skruv är en skruvdragare/borrmaskin verkligen ett måste-ha.

Vattenpass

Även om man bara ska hänga upp ett par tavlor borde alla ha ett vattenpass, det kan vara ett ovärderligt verktyg. Innan man köper kan det vara en bra idé att testa vattenpasset i butiken för att se att det verkligen visar korrekt och har bra känslighet. På ett korrekt vattenpass ska man kunna lyfta det 5 mm innan bubblan kommer utanför strecket i glaset.