Trendigt att vara sund och sportig

Sport

Det finns ett väldigt stort fokus på hälsa och träning i dagens samhälle. Det är inne att träna och att leva och äta sunt. Vi har också ett kroppsideal som skvallrar om det. För att efterleva trenderna är det förutom livsstilen viktigt med kläder och utrustning som gör att man klarar av träningen på bästa sätt.

Kläder och utrustning för en sund livsstil

Sportamore är ett företag med en webshop på nätet, har allt som behövs för att utföra alla typer av träning. Man är har kläder som symboliserar de allra senaste i olika kategorier av sportmode. Här hittar du allt möjligt inom herr-, dam-, och barnmode, såsom träningskläder, tröjor, byxor och skor. De har även ett stort utbud av utrustning för alla tänkbara sporter. På hemsidan navigerar du dig enkelt genom att ordna efter de vanliga kategorierna.

Hälsotrendens effekter på samhället

Expressen tog sig inför starten av 2016 friheten att spekulera hur trenden kommer avspegla sig på samhället under den närmaste tiden. Man tog bland annat upp saker som att träningskläder alltmer kommer accepteras som klädsel, även i offentliga sammanhang som på jobbet eller på fest. Vad gäller maten kommer till exempel baljväxter, alger och hälsosamma fetter ta över alltmer. Inom själva träningsbiten siar Expressen om att fler kommer ha ett bredare fokus som innefattar många sorters träning.

Svenska Dagbladet har med hjälp av undersökningar kartlagt svenskarnas kostvanor i samband med hälsotrenden. Man har bland annat kommit fram till att gapet ökar mellan de som äter bra och de som äter dåligt. Proteinstarka produkter som kvarg, bars och ägg ökar stadigt, precis som ekologiska varor överlag. Dock ökar även till exempel glass och snacks. Experterna menar att det kan hänga ihop med att aktiva personer känner att de kan unna sig sådant efter ett tufft träningspass.