Skaffa ett långt och vackert hår

långt rött hår

Få tecken på skönhet är så universala som vackert hår. Oavsett vilken frisyr man är ute efter så krävs det oftast att man har tillräckligt med hår, något som kan ta tid att skaffa eller till och med är omöjligt. 

Orsakerna till det hela kan vara många, allt från sjukdom till genetik och ålder kan försvåra arbetet med att få längre och tjockare hår. Som tur är finns det en lösning, och den heter löshår. Löshåret kan omvandla ditt annars tunna eller korta hår till det av en filmstjärna. Att välja rätt löshår och fästestyp kan dock vara en riktig djungel. Här kommer det du bör tänka på.

Kvalitet

Hårets kvalitet varierar på flera olika plan. Den första stora skillnaden man hittar är mellan äkta och syntetiskt hår. Syntetiskt hår kan se väldigt bra ut till en början, ofta så bra att det kan vara svårt att matcha det med sitt naturliga hår. Det passar inte heller bra till permanenta hårförlängningar då det tenderar att trassla sig betydligt enklare är de äkta motsvarigheterna. Information om hur du sköter om ditt syntetiska löshår kan du hitta här.

Äkta hår är det absolut bästa man kan välja, speciellt för permanenta hårförlängningar. Hårets kvalitet kan delas in i flera undergrupper och den största skillnaden är oftast hur mycket det har behövts behandlas för att matcha det kunderna på den europeiska marknaden önskar.  Billigare hår kan alltså ha behövt fler behandlingar för att få rätt färg och bli så mjukt och glansigt som det skall vara. Detta behöver dock inte nödvändigtvis betyda att håret är av dålig kvalitet.

Fäste

Vilken fäste du bör välja för håret beror helt på hur du planerar att använda det. Om du går till en frisör för att få löshår så arbetar de förmodligen med keratinfästen. Det är ett vax man smälter för att fästa löshåret i det riktiga, ett fästa som håller upp till tre månader om man sköter det rätt. Om man själv vill fästa håret så finns det dock enklare alternativ.  Exempel på detta är clips och ”flip & go” som enkelt både går att ta av och på.

För att se exempel på både fästen och vårdkvaliteter kan nu besöka Poze hairs sida i ämnet.