Heta resmål i vår

Nu när våren anlänt är det alltid kul att dra iväg på en resa och det oavsett om det rör sig om en kortare eller lite längre tur. Av den anledningen kommer här några tips på resmål som är lite extra heta just i vår.

Istanbul

Istanbul

Den turkiska huvudstaden har som hela Turkiet på senare år blivit ett allt populärare resmål, vilket inte är så konstigt då Istanbul bjuder på en hel del, framför allt i form av kultur och historia. Förutom att man kan besöka två olika världsdelar finns här en rad imponerande sevärdheter, som till exempel den gamla moskén Hagia Sofia, som är en av världens mest kända byggnader samt Topkapipalatset, ett enormt palats från vilket det osmanska riket styrdes.

Mons

Gillar man kultur bör man definitivt ta sig en tur till den belgiska staden Mons då denna är Europas kulturhuvudstad år 2015, vilket innebär att det i staden kommer att anordnas tusentals kulturevenemang där en ny Van Gogh-utställning kommer att vara en av höjdpunkterna.

Mallorca

Det kanske mest klassiska av alla charterresmål har återigen blivit hett. Det allra bästa med Mallorca är att här verkligen finns någonting som passar alla, från Palmas pulserande nattliv till barnvänliga Alcudia.