Shoppa rätt på nätet

online shopping

Man köper detsamma online idag. Det är så mycket lättare, och oftast billigare, än att gå i butiker. Utbudet går inte att jämföra med gallerian mitt i stan. Om du är villig att ta några extra minuter under din onlineshoppingtur, lovar vi att du kan få ännu mer pengarna. 

Jämföra priset

Ta några minuter extra och se vad olika butiker begär för samma produkt. Om du planerar på att köpa en speciell vas eller möbel, kan du se om konkurrenterna ger ett bättre pris. Men kom ihåg att undersöka fraktkostnaden också. Ibland är priset bättre, men istället är priset för frakten mycket högre.

Innan du ens går in på en webbshop kan du prova att skriva in och söka på varan här. Sajten tar fram alla sajter som säljer produkten, visar om den finns i lager, vad den kostar och vad frakten kommer att gå på.

Hitta rabatter

När du väl hittat en plats där du får bästa möjliga pris, gäller det att ta det ett steg längre. Dags att hitta en lämplig rabattkod. Med rabatten får du ned priset ännu mer och får pengar över till andra bra köp!

Rabattkoder kan komma i flera former. Det kan vara 100 kronor rabatt när du handlar för över 500 kronor, en viss procent på en vara eller hela köpet, du slipper frakt kostnaden, eller så får du gratis retur om du inte skulle vara nöjd med varan. Även om det bara är 10 % rabatt är det dumt att inte använda det. Varje sparad krona räknas i det långa loppet.

Ju större butiker du köper ifrån, desto större chans att de har en lockande rabattkod. Mindre butiker har inte råd att sänka priserna så mycket men ibland är det bara de små nischade butikerna som erbjuder det du är ute efter.

Undersök noggrant innan du handlar så får du mer för pengarna!