Planering för barnet

Att få barn är en av livets största händelser. Man kan förbereda sig inför det genom att gå föräldrakurser och läsa böcker men det är ändå extremt svårt att förstå vad som väntar.

Även om man har haft barn tidigare så är personligheterna så olika att det kan vara mycket stor skillnad på vad som väntar föräldrarna i det dagliga livet. Men oavsett finns det saker man kan göra för att förbereda så mycket man kan. Detta redan innan förlossningen.

• Barnförsäkring
Barnförsäkringen är en av de mest heltäckande försäkringarna som finns på marknaden. De som gör det lätt för sig väljer en försäkring från något av de bolag på marknaden som specialiserat sig just på barnförsäkringar. De som vill bli mer insatta kan jämföra avtal och regler. Att däremot låta priset vara avgörande är bara dumsnålt. Det finns mycket man kan snåla på i livet men barnförsäkringen är inte en av de sakerna.

• Barnvagn och andra barnsaker
Även barnvagn och en mängd andra barnsaker går att köpa in i förväg. Ett skötbord är nästan ett måste och detta ska utrustas med allt från blöjor och tvättlappar till ett litet babyapotek av salvor och mediciner.
Även spjälsängen kan inhandlas. Visserligen väljer många föräldrar att låta barnet sova i deras säng i början men tids nog kommer spjälsängen att användas och då är den redan på plats.

• Kläder
Oavsett om man vet om man kommer få en flicka eller pojke behöver en del basplagg köpas in innan förlossning. I första hand bodys och strumpor men även plagg beroende på årstid. Det man bör tänka på är att köpa flera uppsättningar. Det går nämligen åt många omgångar per dag redan i början.