Håll ditt skägg trimmat

Idag är det många män som väljer att ha skägg eller mustasch eller både och. Det har lett till att allt mer vikt läggs vid trimningstekniker och man kan numera finna hela bloggat dedikerade endast till skäggvård. Att se till att hålla skägget trimmat och snyggt är dock inte så svårt som det kan se ut.

På Café kan du få tips av flera barberare hur du på allra bästa sätt går tillväga för att hålla det snyggt och prydligt.

Ett av de viktigaste tipsen är att mjuka upp huden innan du rakar dig. Det kan du göra dels genom att applicera skäggolja och dels genom att använda dig av en bra rakborste. Rakborsten både mjukar upp huden, lyfter skäggstråna och ger ett bra raklödder, något som ger en slätare, jämnare rakning och minskar risken att man skär sig. Borstar av djurhår är att rekommendera över syntet. Ett bra exempel är Mühles rakborste Silvertip badger Classic som finns hos Sliqhaq.

Snygg i skägg

Vill du ha skägg som är trendigt, satsa på att ha kort på sidorna och längre vid hakpartiet. Styla med produkter så som vax och olja. Att satsa på skogshuggarskägg som är otrimmat är inte längre på modet, utan det ska vara välrakade linjer och en groomad look. Innan du rakar, se till att du duschar! En dusch gör att din hud är ren och skägget mjukare, vilket gör det enklare att trimma. En basuppsättning är bra att ha hemma, för att kunna trimma ditt skägg. Saker som är bra att köpa är skäggsax, skäggkam och skäggolja. Trimmer är också bra att ha om du vill ha kortare skägg, samt en riktigt skarp hyvel för att kunna raka knivskarpa kanter. Vad för typ av skägg just du ska ha, är en smaksak, men ett tips är att utgå från ditt ansiktes form. Diskutera gärna med en barberare första gången och få hjälp med rakningen eller trimningen för att sedan kunna göra det själv hemma. Om du inte har en skäggväxt som är något att tala om, kanske du ska satsa på enbart en mustasch. Dock kan du med glest skägg låta det växa vilt ett tag, då det till slut kommer att täcka överallt, men se till att en barberare hjälper dig att styra upp det.