Bästa On Demand-tjänsterna

Vårt samhälle blir alltmer digitaliserat, vilket faktiskt också innebär att det i en del hänseenden har blivit mindre linjärt. Våra konsumtionsvanor har ändrats – inte minst gällande populärkultur.
On Demand
Du som inte är purung kommer förmodligen att hålla med om resonemanget att vi lever i en tid där vi effektivt har rationaliserat bort aktiviteten ”att vänta i tristess”. Minst nio av tio har alltid underhållning på mindre än en armlängds längd. I fickan ligger hela världen i din smartphone, i väskan ligger samma sak i din dator eller surfplatta.

Nu skulle ju inte detta bara handla om vårt förändrade samhälle utan om On Demand-tjänster. Så innan vi grottar in oss för mycket så kan vi komma till saken. Våra konsumtionsvanor har förändrats, vi tittar inte längre i någon större utsträckning på tv i linjär form, utan istället så är det dessa tjänster som tagit över. Vi tänkte kortfattat berätta lite om några av dem, samt dess styrkor och svagheter.

Netflix

Netflix är den kanske mest kända av dessa tjänster och också en av de mest använda. På Netflix ser du både film och serier. Utbudet är rätt så bra med många kända serier och filmer. Däremot så kan du inte räkna med att se dom allra nyaste filmerna och serierna, för dem brukar det ta ett bra tag innan de kommer. Netflix har också en del egenproducerade serier som definitivt är sevärda. Exempel på sådana är Derek, Orange is the new black och House of cards.

HBO Nordic

För den som vill titta på tv-serier till förbannelse så är HBO Nordic definitivt valet. Visserligen så saknas några av de serier man kan titta på hos Netflix, men däremot så finns ett bra mycket större utbud tillgängligt i övrigt när det gäller tv-serier. Kostnaden är samma som för Netflix, 79 kronor.

Viaplay

Viaplay är en välutvecklad On Demand-tjänst som också har ett rätt hyggligt utbud av både film och tv-serier. Det som dock är Viaplays usp är att man även kan lägga till livesport i abonnemanget för en extra kostnad.