Strandplagg

Med strandplagg menar man kläder som passar på stranden eller vid poolen som komplement till bikinin eller baddräkten.

Tanken är att strandplagget dels ska kunna ge visst skydd mot för mycket sol men också ge ett bättre intryck om man förflyttar sig från det omedelbara strandområdet för att handla eller äta något.

Strandplagg

Strandplaggen är ofta gjorda i tunt och behagligt material som lämpar sig bra att sätta på utanpå bikinin eller baddräkten. De är snygga och trendiga och ger ett attraktivt intryck. Söker du inspiration, är dessa 22 tips på Damernas Värld en början. Det är looken för dig som inte är rädd för att visa lite mage och gillar shorts. Trivs du bättre i mer svepande, avslappnade plagg är Phax Swimwear en bra inspirationskälla. De har allt från lösa, tunna byxor till bekväma klänningar.

Du kan välja mellan strandplagg som är avsedda att vara lite mer som vanliga inomhuskläder eller bara ha sin unika funktion i samband med att du är på stranden. Du kan behöva plagg som skyddar mot för mycket solljus, som en hatt till exempel. Tänk också till när det gäller fötterna.

På en sandstrand passar ett par flipflops bäst då de är lätta att komma ur och i. På ett lite stenigare underlag kan det vara bekvämare med en rejälare sandal och du kan också behöva simskor för att skydda fötterna om botten är riktigt stenig eller vass.

Det finns plagg och tillhörande accessoarer för praktiskt taget alla åldrar, storlekar och smaker. Välj gärna starka, ljusa färger för att framhäva solbrännan och njut av semesterlooken.