Att tänka på när du köper smink

Att köpa smink är idag både väldigt enkelt och potentiellt komplicerat. För det handlar sällan bara om vad du vill ha, utan även om vad som passar dig och din hud. När du är ute och shoppar runt efter smink är det klokt att tänka på både det ena och det andra.

Tänk på kostnaden

Smink kommer i alla möjliga prisklasser och du bör alltid tänka på vad sminket kostar kontra hur drygt det är. Något som är väldigt dyrt, inte räcker länge och du förväntar dig använda ofta är exempelvis något du helst vill undvika. Ett sätt runt detta är ju att fokusera på att hitta bästa möjliga priserna. Att då använda sajter som BilligtMakeup.se kan vara riktigt snällt mot plånboken.

Utgå från din hudtyp

Många former av smink är anpassad efter olika hudtyper. Och att använda sminkprodukter för andra hudtyper än din egen kan ge allt annat än önskvärda resultat. Läs därför alltid projektbeskrivningen/förpackningen ordentligt för att ta reda på om det är rätt för dig eller inte. Detta utgår självfallet från att du har full koll på din hudtyp. Om det inte är fallet kan Veckorevyn hjälpa dig med detta.

Välj rätt färger

Vare sig du är ute efter en bra foundation, en ny ögonskugga eller något annat där färgen spelar roll är det viktigt att du vet precis vad som fungerar för dig. När det kommer till en foundation vill du att den ska smälta ihop med din naturliga hudfärg. När det sedan kommer till saker som ögonskugga bör du veta vilka färger som kompletterar din ögonfärg för att få ett snyggt resultat. Och det kan även vara bra att veta huruvida du har en kall eller varm hudton.