Träning

Det finns många anledningar till varför man borde träna, allt från att må bättre till att  kunna tävla på en hög nivå. Vad än anledningen är så finns det många olika sätt att träna på och lika många anledningar till varför man borde träna.

träningHär i Sverige gillar vi att träna, ca 2 miljoner är aktiva inom en sport och då är inte folk som tränar på gym inräknade. Man kan undra varför vi är så intresserade av att träna, men svaret på detta skiljer sig från person till person. Träning är allt från att lyfta vikter på ett gym till att gå en promenad, vilken träning man än tänker hålla på med så har det sina fördelar.

Inte bara kroppen mår bra utav träning utan även hjärnan mår bra, det svåra för många är dock att börja och att göra det till en vana. Kolla in vårdguiden för både de positiva effekterna med träning och olika tips inför att börja träna.

Beroende på hur seriöst man vill träna finns det även tips på vad man ska tänka på när det gäller mat och träning, det är viktigt att ha både ätit och druckit innan man ska träna. Styrkeprogrammet har samlat information för de som är intresserad av den delen med träningen, det finns en länk för vad man ska tänka på när det gäller mat och en annan för vad man ska tänka på gällande vätskeintag.