Reservdelar till din bil

Att ha en begagnad bil kan ha sina fördelar, den kostar inte så mycket i inköp. Men i många fall så kostar den mer än en ny i service och underhåll. Skatt och försäkring kan vara betydligt billigare än en sprillans ny bil. Självklart så måste ju en begagnad bil ha service som en ny och skötas om så att man vet att den fungerar när man ska ut och köra den.

VolvoPå konsumentverkets hemsida kan man läsa mer om kostnader för bil och annat som kan vara nyttigt om du ska köpa en begagnad eller ny bil. Äldre bilar kan behöva mer service och saker och ting kan haverera lättare än på en ny bil. Ju mer mil den går finns det delar som slits och förr eller senare måste bytas. Till exempel om du behöver byta kamrem på en Volvo så kan du enkelt surfa in på Mekanika.se och köpa din reservdel där.

Att med jämna mellanrum kolla upp sin bil så att man vet att den är i gott skick är ett måste på en begagnad bil, även om du måste serva och underhålla en ny bil också så är det ännu viktigare på en gammal bil. Kolla med jämna mellanrum olja, kylarvätska och annat som kan vara nödvändigt. Och innan besiktning av bilen kan det vara extra bra att kolla igenom sin bil så man man inte står där och får körförbud.

Att hemma kunna kolla upp sin bil och enkelt byta glödlampor och torkarblad kan man spara en slant på, detta behöver du inte åka in på en verkstad för att göra.