Att spela slots online

Att spela så kallat slots online är något som har blivit allt mer populärt. Den snygga grafiken, höga spänningen och chansen att dra hem storvinsten är något som lockar många. Nu tänkte vi gå igenom vad ett slots spel faktiskt är för något samt var man kan hitta dem. 

Vad är det?

Slots härstammar från de maskiner som vi i Sverige har kallat för enarmade banditer. Spelen var i alla fall till en början mycket enkla i sin konstruktion. Spelen bestod av tre hjul som var täckta med olika symboler. Vid spelets start så snurrades alla tre hjul igång. Om de alla stannade så att samma symbol visades i rad så fick man en vinst som varierade i storlek baserat på vilken symbol det var.

Anledningen till att spelet i Sverige fick namnet enarmad bandit var för att spelen till en början hade en  lång arm(spak) på ena sidan som man drog i för att snurra igång spelet. För de som inte riktigt hade med sig turen och gick hem med mindre pengar så kändes namnet kanske extra passande.

Bäst just nu

Idag har spelen som sagt flyttat ut på nätet och finns i betydligt mer komplicerade och underhållande varianter. Hela sajter finns nu dedikerade till att informera om olika typer av casinospel, med all information man kan önska. Perfekt för den som vill lära sig mer om slots.

Några av de mest populära spelen är Starburst, Gonzos Quest och Mega Fortune. Alla väldigt olika typer av spel. I Starburst så finns det en symbol som gör att hela hjulet blir till ”wilds”. Dessa räknas som den mest världefulla symbolen när man seran räknar ihop vinsten. De tar dessutom och startar ett gratissnurr på alla de övriga hjul, något som tillåter att fler wildsymboler dyker upp och startar processen än en gång.

I Gonzo´s quest så snurrar inte symbolerna på plats. Där är varje symbol istället en tung sten som faller på plats. Om symbolerna skulle matcha och leda till vinst så krossas dem och hålrummen fylls på med nya stenar. Även detta kan fortgå så länge det blir vinst av de nya symbolerna. Desto längre kedjan är desto större blir även vinsten för varje sten. Detta upp till fem gånger den vanliga vinstens storlek.

Slutligen så har vi Mega Fortune som är ett så kallat jackpotspel. Där sätts en liten del av varje insats undan till en vinstpott. Detta gör att maxvinsten i spelet växer allt eftersom. Oftast till många tiotals miljoner kronor.