Träningsprodukter

Träningscyklar

Vill man träna, men kanske inte känner för att lägga tusentals kronor på gymkort, så går det givetvis lika bra att träna hemma i huset eller lägenheten. För den som vill bygga upp sig lite kan det vara bra att ha en del träningsredskap av olika slag. Dock behöver man på intet sätt införskaffa ett halvt gym. Några stycken redskap räcker gott och väl.

Alla är det ju dock inte som tycker om det här med att lyfta skrot så att säga, eller så vill man kombinera båda två. Man brukar ju säga att varierad träning är den bästa och därför behöver man således också lite konditionsträning. Dessa redskap brukar ofta kunna kosta lite mer, men kostar det så smakar det också. Att ha ett löpband eller en träningscykel i hemmet där du till exempel kan kolla på något tv-program eller vad det kan vara, medan du tränar, kan vara en riktig sporre.

Vi skulle vilja rekommendera att om du är ute efter detta, ta en titt hos Gymkompaniet på deras motionsredskap. Hos dem hittar du förutom nämnda löpband och träningscyklar, bland annat även roddmaskiner och crosstrainers. Bra träningsredskap som egentligen alla med träningsambitioner borde ha hemma i någon form är hantlar. Det fina med hantlar är att de finns i precis alla viktklasser från ett halvt kilo och upp till 50 kilo och över. Med hjälp av hantlar går det i princip att träna större delar av överkroppen på ett bra sätt. För den som vill träna uthållighet är det hantlar i de lägre vikterna med många repetitioner som gäller, medan den som är ute efter att bli en riktig ”Mr Muscle” fokuserar på de tunga hantlarna och få repetitioner för att få volym och explosivitet i musklerna.

Att köpa ett par hantlar behöver inte bli så fasligt dyrt. Det går att hitta 2 kg-hantlar för under 100 kr per styck. För hantlar på 10 kg och över får man nog räkna med minst 500 kr per hantel och vill man ha hela set med hantlar kostar dessa ofta från 5 000 kr och uppåt beroende på antal och vikt. Ett annat träningsredskap som blivit allt populärare på senare tid är de så kallade kettlebells, vilka ser ut som kanonkulor med handtag. Kettlebellen kommer ursprungligen från Ryssland och användes mycket som träningsredskap i den sovjetiska armén. Här nedanför ser du exempel på träning med kettlebells.

Precis som hantlar finns kettlebells från några kilo och upp till över 50 kilo. Kettlebells går att använda på många sätt och ger således en bra och allsidig träning. Med kettlebells går det att träna alltifrån kondition och styrka till balans och koordination. En kettlebell kostar från ett par hundra kronor för de allra lättaste och upp till över tusen kronor för de allra tyngsta.