Surfplattor

Idag finns en surfplatta i snart sagt var mans hand. Människor sitter med dem på tåget, barnen använder surfplattor i skolan och har dem med sig på kvällen när de slänger sig på soffan. Folk som ännu inte har skaffat en platta förstår inte alltid riktigt vad man har dem till, men en sak står klart – har man en gång skaffat sig en surfplatta vill man aldrig mer vara utan.

Modeller i överflöd

surfplatta

Den första surfplatta som slog igenom på riktigt var Apples iPad. Det var den första som var tillräcklig användbar och billig för att kunna nå ut en stor publik. Även idag är Apple stora på surfplattemarknaden, men i väldigt gott sällskap. Det finns en uppsjö av surfplattor för alla plånböcker och smaker. Det finns surfplattor man kan sätta ihop med ett tangentbord för att få en enkel laptop, surfplattor som är gjorda speciellt för barn, surfplattor för så lite som en femhundring och surfplattor för över 40 000. Egentligen är väl det enda de har gemensamt att man oftast använder dem genom att dra med fingret över skärmen.

Men vad ska man ha dem till?

Brukar du ofta sitta i soffan och kolla mejlen på din smartphone? Läser du ofta nyheter, bloggar eller hänger på Facebook? Då blir ditt liv betydligt enklare och bekvämare med en surfplatta. På surfplattan är bilden dessutom stor nog för att se på film, vilket förgyller många pendlares tillvaro. Om man har barn och sätter en surfplatta i händerna på dem, ska man inte räkna med att få den tillbaka självmant. Barn fattar otroligt snabbt vad en surfplatta är bra till. Har barnen varsin surfplatta i bilen bryr de sig inte längre om ifall de är framme snart, du får gärna köra en timme till.